Novi Sad
11.05.2021.
09:13 > 09:47
Skupština Vojvodine uputila je predlog zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca na odlučivanje u Skupštinu Srbije.
  • Карловчанин

    11.05.2021 19:36
    Питам се
    да ли неко од Вас који коментаришете овај текст и жалите се на будалаштине, уопште живи у Карловцима? Да ли сте икада и били у нашем месту? Ја лично као стари Карловчанин, подржавам овај Закон. Мислим да ће месту, где због своје специфичности, привреда није у првом плану, донети много доброг!
  • e moj Dimitrije

    11.05.2021 12:33
    Bejahu nekada Sremski Karlovci, sada su Srijemski ajooj Karlovci, kao i sva mesta od znacaja u Vojvodini. Sabov se okrece u grobu, koliko je putovao iz Makedonije do Karlovaca, trgovao, mucio se da Srbi dobiju skolu i liturgije na svom jeziku, ali avaj. Sta o tome znaju i koliko to cene ovi danas. Sigurno i ne znaju ko je covek. Sutra ce ga verovatno pljuvati jer nije bio Srbenda brdjanin zatucani. Inace su mu kucu, koja je spomenik, tj kucu Sabov Dejanovic bili uzurpirali cobani iz SNS, onako bez skrupula. Oni su se olaksali po svoj srpskoj kulturi, valjda misle da je srpska kultura ono sto su obloglavi dovukli iz svojih pripi..., a da smo mi ovde konjusari i tako dalje.
  • Rajko

    11.05.2021 12:25
    Kazne
    Da li su Sremski Karlovci radnici koji su zaposleni u opštini ili su to svi građani koji tamo žive. Ko nas pita šta mi želimo. Izgleda da je za opštinu najbolje da se grb i ime zaključaju a građani da kažu mi smo iz jednog mesta pored Novog Sada ali još nismo dobili dozvolu da koristimo ime. Koliko ja vidim u karlovci a je sve zasnovano na naplati parkinga. Jedino mesto u evropi u kome se parking naplaćuje nedeljom su Karlovci. A na svakom koraku niču nove table za parking koji se plaća. Očekujem da uskoro počnu da ulaze ljudima u dvorišta i naplaćuju parking. Ono što je nekad bilo kulturno mesto postalo je seoska kada a sa o zarad toga da bi opštinski činovnici dobili plate. Kao u smemu drugom i ovo se izmetnulo u suprotnost umesto da činovnici služe građanima ispada da su građani ti koji treba da služe činovnike
  • kad već...

    11.05.2021 11:51
    Kad već vlast u Karlovcima toliko brine o obeležjima...

    Da li je konačno ispravila svoju veliku, namernu grešku oko obeležja AP Vojvodine?

    Na Gradskoj kući su istaknuli samo tzv. "tradicionalnu" zastavu Vojvodine, a ne i važeću, zvaničnu zastavu Vojvodine.
    To je 100% namerno. Preskočili su zvaničnu zastavu i okačili samo onu koja je njima po ukusu, mimo svih pravila i propisa.

    Za to bi vlast u Karlovcima trebala biti prozvana i kažnjena.

    Uzgred, Karlovci su u jako lošem stanju. Ima 4 lepe zgrade, ostalo ruina ili ružna novogradnja.
  • Јако

    11.05.2021 10:51
    сте
    Јако сте пуно новца дали православној цркви, али не заборавите тамо су лјуди из мешаних бракова, као и моја тетка, католичкој скоро ништа.
    Такође улице су им уништене, виногради скоро пропали, све оно што је красило Карловце, уништено је.
  • Zaštitar

    11.05.2021 10:46
    Treba zaštiti Sremske Krlovce, Teslu, Pupina, Savu Šumnovića, Nadeždu Petrović, i još štošta što svako koristi kako mu padne na pamet. A pitam se kuda odoše te silne pare, u Karlovcima se to ne vidi. Umsto stare kaldrme koja se nije smeela ukloniti, sada je behaton, kuće nesređene, ilice pune rupa. Mislim da gradonačelniku Karlovaca, ko god to bio, treba platiti putovanje u Sentandreju da vidi kako se čuva i oržava takav gradić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna